Happy Homes

Vilket golv ska jag välja?

Uppdaterad

Det finns många olika sorters golvmaterial att välja mellan och ibland kan det vara svårt att hitta rätt golv till olika rum och behov.  

Några enkla tips för att välja rätt golv kommer här: 

Trägolv - varmt, ombonat och naturligt golvmaterial. Ett trägolv är nästan alltid omslipningsbart och håller därmed i många år. Trä är inte det mest tåliga materialet på golv. Tänk därför på att ett trägolv passar bäst i sov- vardagsrum och andra utrymmen med mindre krav på tålighet. 

Laminatgolv - hårt, tåligt golv för tuffa tag. Ett laminatgolv är lämpligt för ytor som utsätts för väta, hårt slitage och där man önskar ett golv som inte åldras. Hallen, köket eller barnrummet är exempel på utrymmen där ett laminatgolv kan vara ett bra val. 

Korkvinylgolv – kombinerar laminatgolvets tålighet med en varm, tyst och ombonad känsla. Ett korkvinylgolv har en yta av vinyl som är fukt- och reptålig. Stegljud och allmänt slammer dämpas effektivt tack vare en ljuddämpande undersida av kork.  

Klickvinylgolv - tunt nog att lägga direkt ovanpå ett gammalt golv. Ett klickvinylgolv är en ett vinylmaterial i “plankformat”. Tack vare det smidiga formatet är ett klickvinylgolv enklare att lägga själv en än traditionell plastmatta.  

warning Created with Sketch.